Totul despre certificarile iso

Aplicarea standardului ISO 9001 imbunatateste relatiile companiei cu furnizorii deoarece printre cerintele incluse in aplicarea acestuia se numara si urmarirea si identificarea erorilor din cadrul activitatii de productie. Astfel se poate determina usor daca apar neconformitati in cadrul materiei prime folosite in productie sau de-a lungul procesului de fabricatie. Alta cerinta importanta a standardului se refera la documentarea si inregistrarea surselor de materii prime, catalogarea si impartirea pe loturi a acesteia, pentru identifcarea si remedierea facila a tuturor eventualelor neconformitati. ISO 9001 necesita efectuarea de inregistrari usor de regasit a tuturor acestor tipuri de actiuni, care au ca obiectiv crestrea responsabilitatii angajatilor.

Informatii despre certificare iso 9001 pret

Ideea existentei unui sistem de management de mediu nu este noua. Ea a fost conturata cu mult timp in urma, cand industria si-a creat un mod propriu de a gestiona problemele de mediu cu care se confrunta. Scopul declarat al standardului ISO 14001 este de a sustine protectia mediului si de a preveni poluarea printr-un management sistematic de mediu cu privire la zonele si activitatile care au un impact asupra acestuia. Standardul ISO 14001 furnizeaza un instrument de lucru care permite organizatiei sa atinga si sa controleze sistematic nivelul de performanta de mediu pe care si l-a fixat.

Trebuie sa luati in calcul serviciile de consultanta oferite de o companie din acest domeniu, pentru a va bucura de implementarea eficienta a unui sistem iso. In cazul in care veti face acest lucru, va veti asigura de faptul ca puteti oferi mereu clientilor dumneavoastra serviciile si produsele dorite de acestia. Imaginea companiei pe care o conduceti are foarte mult de castigat in cazul in care veti detine aceste certificate iso. Pentru a beneficia de serviciile de certificare iso 14001 este indicat sa luati legatura cu o companie ce ofera servicii de consultanta in acest domeniu. Domeniile in care o firma de acest tip va poate oferi informatiile dorite sunt multiple, iar printre aceste domenii, putem aminti calitate, mediu, sanatate, securitate ocupationala, securitatea mediului, siguranta alimentelor, energie si alte domenii variate in care companiile isi desfasoara activitatea. In situatiile in care veti lua legatura cu o firma de consultanta in acest domeniu, atunci cu siguranta va fi pus la punct un plan pentru certificare iso in functie de necesitatile pe care le aveti si pe care le prezinta compania dumneavoastra. Prin sistemul de management se vor lua cele mai potrivite decizii pentru a trece la urmatorul nivel din punct de vedere al calitatii.

certificare iso 14001, certificare iso 9001 pret ,  firma-certificare.ro

Calitatea este foarte importanta in procesul de productie

Standard de referinta, ISO 14001:2005 solicita unei organizatii sa declare ceea ce face in privinta controlarii si reducerii impactului sau asupra mediului inconjurator; sa realizeze in practica ceea ce a declarat in politica sa de mediu; sa inregistreze ceea ce s-a intamplat; si sa invete din experiente. Standard de referinta, certificare ohsas 18001 ​reprezinta un model de lucru pentru organizatiile care doresc un control mai bun asupra riscurilor profesionale. Standardele variaza dupa caracter, subiect sau volum. Acestea includ mai multe discipline: incepand cu toate aspectele tehnice, economice si sociale ale activitatii umane si incheind cu toate disciplinele de baza cum ar fi limbajul, matematica, fizica etc. firma-certificare.ro

Etape pentru certificare iso 14001

Majoritatea societatilor organizatiilor se decid pentru programe de implementare ISO prin care se implementeaza mai mult decat un singur sistem de management. Procesul de implementare ISO a doua sau mai multor sisteme de management in acelasi timp este denumit implementare sistem de management integrat. Standardele internationale privind sisteme de management ecologic contribuie la protectia mediului inconjurator si prevenirea poluarii, asigurand in acelasi timp necesitatile sociale si economice ale intreprinderii. In ultima vreme se observa un real interes pentru deja denumita generic Certificare ISO 9001. De asemenea, exista actiuni din partea autoritatilor contractante de a impune diverselor organizatii sa se certifice conform standardului ISO 9001.

Prin certificarile iso calitatea este atestata

Standardul ISO 9001 este un standard voluntar, insa cerinta de a avea implementat un sistem de management al calitatii in conformitate cu ISO 9001 este dictata in primul de piata, de concurenta, de pozitia care vrei sa o ai pe o piata, de recunoasterea de care vrei sa se bucure organizatia ta. Sunt avantaje interne, avantaje externe. In primul rand sa spunem cele externe sunt cele date de increderea pe care o au partenerii tai, clientii. Interne sunt legate de organizare, de eficientizarea unor fluxuri informationale, de reducerea unor costuri. In principal cam astea ar fi avantajele. Insa sunt si dezavantaje. Raspunsul este ca standardul este din ce in ce mai cunoscut. Lucrurile incep sa fie cunoscute, sunt cerute de parteneri si obligatoriu trebuie sa fii interesat si sa stii care sunt avantajele.

Protectia mediului, utilizarea rationala a resurselor umane si a tehnicii reprezinta cerinta primordiala a zilelor noastre. In functie de aceasta se poate determina viitorul si calitatea vietii natiunilor. Epoca noastra necesita in mod imperios tratarea unitara a tehnologiei, a implicatiilor tehnologiei si acceptarea unanima a acesteia de catre opinia publica. Problemele de mediu pot genera perturbari nu numai la nivelul societatilor si in ceea ce priveste pozitia acestora pe piata, ci pot afecta si lucratorii, asezarile umane aflate in zona de influenta a punctelor de lucru (zonele de locuinte si spatiile verzi, cetatenii care locuiesc in acest perimetru, etc.), autoritatile locale, precum si relatiile cu partenerii de afaceri ale societatilor.

Certificarea este un proces prin care o organizatie este evaluata, conform cerintelor unui anumit standard (standard de referinta ) si care are ca rezultat final (pozitiv) obtinerea unui certificat de conformitate cu cerintele standardului (referentialului) fata de care organizatia doreste sa se certifice. Calitatea serviciilor, produselor, managementului care, in fapt, influenteaza calitatea celorlalte produse si procese ale intreprinderii, reprezinta un factor decisiv in importanta activitatii oricarei societati prezente pe piata romaneasca, a carei dinamica este in continua dezvoltare, in conditiile economiei de piata actuale. Printre avantajele enumerate mai sus, standardul ISO 9001 este unul dintre factorii care favorizeaza comertul international cu bunuri si servicii; dovada o reprezinta numarul de tari care au adoptat acest standard si sutele de mii de firme care au obtinut certificare ISO 9001.

Tag: certificare iso 14001 certificare iso 9001 pret firma-certificare.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s